DELAVNICE ZA VINOLJUBKE IN VINOLJUBCE

wine-cheese-12

UMETNOST SPOZNAVANJA VINA VAM BO V UŽITEK.

Filozofija vina in hrane je sestavljena iz filozofij vonja, okusa in užitka. Je tesno povezana z naravo. Govorili bomo o tej filozofiji, saj je pogovor o tem vedno zanimiv, poučen in okusen.

Delavnice z veliko mero uporabnega znanja v prijetnem ambientu Domačije Gora pod Lipo:

 

ČUTILA IN ZAZNAVANJA

Zavedanje pomena čutil, zaznavanja in degustacijskega spomina. Pravilna uporaba čutil vida, vonja, in okusa.

VINO IN ZDRAVJE

Vino ima pozitivne vplive za zdrave. Katere so sestavine vina in njihov zdravilen učinek.

OMAMI OKUS

Slasten okus je lastnost vina in še nekaterih živil. Katera so živila, ki vsebujejo slasten okus in kako začutiti naravno slastnost.

KO SE VINA ŽENIJO

Vino je ženin. Nevesta je hrana.

VINSKE SORTE

Vinske sorte in njihove tradicionalne lastnosti. Od trte, grozda in vina.

TERROIR, VINSKI STIL IN KAKOVOST

Vinski stil ni enako kakovost. Kaj je terroir.

SLOVENSKI VINSKI POSEBNEŽI

Slovenska vina, ki imajo oznako PTP. Kako jih spoznati, kakšne so njihove posebnosti in značilnosti.

KAKO SPOZNATI DOBRO VINO

Kaj je dobro vino in kako spoznati njegovo pristnost ali sodobnost.

PENINA JE NASTALA PO NESREČI

Zgodbe o nastanku šampanjca in penine so zaznamovale bogato dediščino penečega vina.

KAKO SPOZNATI DOBRO PENINO

Kaj moramo vedeti pri prepoznavanju penine. Kako ji prisluhniti, kako jo opazovati, vonjati in okušati.

Delavnice in predavanja so na lokaciji Domačija Gora pod Lipo v Tinjski gori nad Slovensko Bistrico. Prijavite se na razpisan termin predavanj. Za skupino nad 8 oseb je lahko termin na podlagi dogovora.

Vse informacije na tel. št. 041-793-832 , Darja Bovha